Sportfixaren
- Med Bollkontroll

Regler och info Innebandy

231220

Utrustning: Varje lag ska ha enhetlig tröjfärg. Spel med trasig klubba är förbjudet. Vid spel med felaktig utrustning blir åtgärden 2 minuters utvisning och att utrustningen måste åtgärdas.

Fasta situationer: Varje spelperiod startas med tekning, efter mål gäller avslag från mittpunkt. Alla spelare ska befinna sig på egen planhalva. Avslag får ej gå direkt i mål, frislag och tekning får gå direkt i mål. Vid alla fasta situationer måste motståndare befinna sig 3 meter från bollen. Bollen ska ligga still och får ej fösas.

Frislag: Spela bollen med fot eller klubba över knähöjd, spel med klubban mellan motståndares ben, slå eller lyfta motståndares klubba. Föra klubban vid tillslag av bollen över knähöjd i bakåtsvingen. Spela med huvudet. Hoppa och spela bollen. Spel med huvudet. Rubba målburen ur sitt läge, slå bollen på fel sida om målburens nät.

Utvisning: Spel utan klubba, spel med trasig klubba, kasta klubban. Våldsamma och farliga slag, tacklingar, fällningar. Spel med hand eller liggande spel (räknas om man spelar med en hand i backen). Hålla fast motspelare eller motspelares utrustning. Vid fasta situationer stå närmare motståndarens boll är 3 meter. Avsiktlig fördröjning av spel. Vid utvisning till döms som regel 2 minuter men i våldsamma fall kan även 5 minuter förekomma, vid extrema tillfällen även matchstraff. Vid utvisning i mixed match ska det könet som blir utvisad sitta av tiden.

Straffslag: Utföres från mittpunkt, får ej fösas. Vid missad straff får motståndarlaget inslag i hörnet av förlängda mållinjen. Straffslag utdöms vid regelbrott i mål situation.

Målvakt: Vid spel med målvakt gäller följande: Målvakt måste ha en kroppsdel i målgården för att ta upp bollen med händerna. Vid utkast måste bollen först beröra egen planhalva, eget utkast får ej gå direkt i mål. Målvakt får ersättas av utespelare, 4 utespelare på plan. Vid straffslag måste utespelare föra bollen framåt, inga returer är tillåtna.

Övrigt: Matchtiden är 2 x 12 minuter. Matchtiden är rullande och stoppas endast vid långa skador.
Lagen ansvarar för arvode till domare. Domararvode är en skattepliktig ersättning. 90 kr per lag och match ska betalas till domaren innan matchstart. Lagen får spela med obegränsat antal avbytare. Du får spela i flera lag men endast i ett lag i samma division. För seger får man tre poäng, oavgjord match en poäng och vid förlust noll poäng.

Lag som utgår/WO: lämnar lag wo är kostnaden 300:-/match. Lag som lämnat wo i fler än fyra st matcher utesluts.
Lag som utgår ur serien tillkommer det en kostnad på 1500:-
Försäkring ingår ej i anmälningsavgiften.
Ansvaret för att vara försäkrad åligger varje enskild spelare.

Lagen ansvarar för arvode till domare. Domararvode är en skattepliktig ersättning.

Spelplats:Stockholms Innebandycenter Tellusborgsvägen 22, Hägersten, telefon 08-743 09 60

Tävlingsledning:Sportfixaren, Hans Persson telefon 070-110 90 16